Tein viime viikonlopun pienimuotoisille viidakkosynttäreille tällaista lohipiirakkaa. Täytteenä lohta ja katkarapuja, päällä rucolaa. Käytän piirakkataikinaan vain 50 g voita. Piirakka maistui vieraille hyvin. Ruokajuomana meillä oli kuvassa näkyvää kotipihan omenamehua ja musta-punaherukkamehua.
Pääruokana uunijuureksia ja peuranpaistia. Leikkasin valmiin paistin viipaleiksi, että lasten oli helppo ottaa. (kuvassa lasten käteen sopivat Kastehelmi-kupit)
Uunijuureksissa oli perunaa, porkkanaa ja bataattia. Pyörittelin ne ennen paistamista rypsiöljy-valkosipuli-rosmariini-timjami-suola-sepustuksessa. Paistoin 175 asteessa kaksi tuntia.
Ja peuranpaisti: Noin 1,5 kg koipikimpale marinoitiin rypsiöljy-valkosipuli-saksankirveli-rosmariini-timjami-suola-seoksella yön yli. Paistoin foliolla peitettynä 225 asteessa 30 min, sitten 175 asteessa kaksi tuntia.
Ja kakku! Perinteiseksi muodostunut suklaakakku. Täytteenä mansikkasosetta, vadelmia ja mustaherukkahilloa. Kostutin mustaherukka-punaherukkamehulla. Päällä ylen määrin suklaakuorrutetta ja vihreitä viidakkokarkkeja.
Onneksi olkoon monipuolisista luomuksistasi. Ihan tekisi mieli kokeilla kansallisromattista hametta, olenhan harrastanut aikoinaan kansantansseja ja omistanut 2 kansallispukua.
Nauttikaa lisääntyvästä valosta ja kohta pilkahtavista kevätkukista. t.Maila
Hei Maila! Onpa mukavaa, että olet innostunut kansallispuvuista. Ihan pian Helmi Vuorelma Oy:n nettisivuille tulee kattava valikoima perinnekankaita, ja niitä voi tilata omia luomuksiaan varten. Ihanaa kevättä! Terveisin Marianne.