Kielileikettä!

Kuvassa on reilun kilon painoinen raaka naudan kieli. No big deal. Kieli pestään huolellisesti ja sitä keitetään noin kolme tuntia hyvin maustetussa keitinvedessä. Mausteina: Suola, valkosipuli, katajanmarjat sekä yrttien täyskäsi ryytimaalta: Lipstikkaa, rosmariinia, timjamia jne. Vettä haihtuu keitettäessä, joten sitä täytyy lisätä noin puolen tunnin välein.

Keitetty kieli

 

 

 

Keitetty kieli ”kuoritaan” heti keittämisen jälkeen. Kielen annetaan jäähtyä ja se kannattaa jättää yön yli jääkaappiin kelmulla paketoituna. Leikkasin aamulla kielen hieman viistoon viipaleiksi ja tein tällaisia voileipiä vieraille:

Saaristolaisleipää, jonka päälle sipaistaan ohuesti mietoa sinappia. Sinapin päälle viipale goudajuustoa. Sitten viipale kieltä ja tupsu rucola-salaattia. Oi joi! En ehtinyt ottaa kuvaa leivistä, sillä ne menivät ihan sekunnissa. Kielileike on lasten ja aikuisten makuun.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s