Kuvassa on reilun kilon painoinen raaka naudan kieli. No big deal. Kieli pestään huolellisesti ja sitä keitetään noin kolme tuntia hyvin maustetussa keitinvedessä. Mausteina: Suola, valkosipuli, katajanmarjat sekä yrttien täyskäsi ryytimaalta: Lipstikkaa, rosmariinia, timjamia jne. Vettä haihtuu keitettäessä, joten sitä täytyy lisätä noin puolen tunnin välein.
Keitetty kieli
Keitetty kieli ”kuoritaan” heti keittämisen jälkeen. Kielen annetaan jäähtyä ja se kannattaa jättää yön yli jääkaappiin kelmulla paketoituna. Leikkasin aamulla kielen hieman viistoon viipaleiksi ja tein tällaisia voileipiä vieraille:
Saaristolaisleipää, jonka päälle sipaistaan ohuesti mietoa sinappia. Sinapin päälle viipale goudajuustoa. Sitten viipale kieltä ja tupsu rucola-salaattia. Oi joi! En ehtinyt ottaa kuvaa leivistä, sillä ne menivät ihan sekunnissa. Kielileike on lasten ja aikuisten makuun.