Lihapullataikina

lihapullataikinan alkuTässä on tulollansa lampaanlihaisia lihapullia. Jos joku vaikka kaipailee hyvää lihapullataikinan ohjetta, niin tässä tulee. Mausteita kannattaa vaihdella jauhelihan mukaan.

1 purkki kermaviiliä, 2 kananmunaa, ropsaus suolaa, valkosipulia, rosmariinia, minttua ja mustapippuria. 1 dl couscousia tai korppujauhoja. Nämä sekaisin ja anna turvota noin 5 minuuttia. Sitten sekoita joukkoon 800 g jauhelihaa. Anna taikinan levähtää hetki. Sitten pyörittele taikinasta lihapullia pellille. Paista 200 asteisessa uunissa 10 min. Ota uunista ja kääntäen lado pienempään vuokaan, jossa lihapullat ovat ihan kylki kyljessä kiinni. Kaada 2 dl kuohukermaa lihapullien päälle. Paista 10 min. Valmis!

Ps. Laitoin tähän taikinaan myös vähän grillimaustetta. En sen vuoksi, että se olisi erityisen tyylikästä tai lampaanlihalle sopivaa, vaan ihan muuten vaan 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s