Välipala-aatelia

Aikaisemmin laitoin tänne koitarvemetsuriin kuvia naudan kielen keittämisestä. En saanut leikkeleistä tai valmiista kielileike-voileivistä yhtään kuvaa, sillä ne katosivat juhlavieraiden suihin niin nopeasti. No, nyt tulee kuvia leikkeistä ja valmiista leivistä.

viipaloitua kielta voikkaleipaRaaka kieli siis pestään huolellisesti ja keitetään hyvinmaustetussa vedessä noin 3 tuntia (välillä pitää lisätä vettä). Keittämisen jälkeen se huuhdellaan kylmällä vedellä ja kielen pinta kuoritaan pois. Jäähtynyt kieli kääritään tuorekelmuun ja annetaan olla jääkaapissa yön yli (jos suinkin maltetaan).

Aamulla leikataan saaristolaislimpusta viipaleita. Niille vähän voita ja vahvanmakuista juustoa. Sitten kielestä leikataan noin puolen sentin paksuisia viipaleita ja asetellaan ne leipäviipaleille. Lopuksi rucolasalaatista vähän vihreää leivän päälle ja tomaatinviipaleita. Hui miten hyvää! Maistuu lapsille ja aikuisille.

Ehkä joku saattaa ajatella, että kieli on vähän ällö juttu. Onhan se toki varsinkin raakana vähän ”raavas” ilmestys. Mutta ruokaan kannattaa suhtautua luonnontuotteena, ei minään sellaisena, jota ostetaan muovipaketissa määrämittaisena. Kieli on 100% lihaa ilman mitään lisäaineita tai leipomoalan aineksia. Ja jos kieltä ei ole koskaan maistanut, niin kannattaa maistaa nyt. Koskaan ei ole liian myöhäistä luopua epäluulostaan 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s