Äitienpäivälahjavinkki

Äitienpäivä lähestyy! Nyt isät tarkkana: Kunnon saha on oivallinen lahjavinkki.

Moottorisahaus sopii pienten lasten äideille erinomaisesti, sillä:

– Moottorisahaa saavat käyttää vain aikuiset. Siksi lasten on pysyttävä kaukana. Sahassa on raikas ääni tämän määräyksen perillemenon varmistamiseksi.

-Kun ohjekirjasen käy huolellisesti läpi, on moottorisahan käyttö turvallista ja huoltaminen helppoa.

– Moottorisahoja löytyy eri kokoisia: On isoja ja raskaita ja sitten on pieniä ja kevyitä. Jos äiti ei ole Suomen vahvin nainen, niin silloin kannattaa valita kevyt saha.

– Mitään halpamarketin sähkösahaa ei passaa äidille hankkia, vaan kunnon polttomoottorisaha. Äiti ei halua, että hänen toimintasäteensä on sähköjohdon mittainen. Äitiys on niin sitovaa, että sahauksen on oltava villiä ja vapaata.

-Äidin saha on naisten saha. Jos miehet sahaavat äidin sahalla, on vaarana, että alkaa naljailu sahan maltillisesta suoritustehosta. Miehet käyttäköön omia sahojaan, piste.

Ja sitten vielä rohkaisun sana lahjan saajille: Maailmassa on paljon hyviä sahausneuvoja ja suulaita neuvojia, mutta sinun ei tarvitse kuunnella niitä kaikkia. Kun olet opetellut turvallisen käytön perusteet, voit antaa suunpieksennän mennä oikealta ja vasemmalta ohi. teran viilaus sahan putsaus sahan laippa irtiAloita pienistä puista ja etene isompiin. Lady-saha ei ole tarkoitettu tuhatvuotisten punapuiden kaatamiseen vaan kohtuullisiin pätkimishommiin.

Moottorisaha on työkalu siinä kuin ompelukone, tehosekoitin tai oksasilppuri. Työkalua käytetään, putsataan ja huolletaan. Laitan tähän muutaman sanan omista sahanhuoltotoimistani:

Kuva1: Terän teroitus. Pyöröviilalla muutama työntö samaan suuntaan, eteenpäin. Nyt saha puree hyvin ja lastu on kaunista. Merkkaa ensimmäinen terottamasi hammas, jotta tiedät viilanneesi kaikki.

Kuva 2 ja 3: Muutaman sahauskerran välein saha avataan ja putsataan. Sahan sisälle kertyy teräöljystä ja hienosta muhasta tällaista töhkää. Vanhat hammasharjat sopivat tähän työhön hyvin. Hifistelijät putsaavat paineilmalla.

En sano, että tämä on just se virallinen ja oikea tapa huoltaa sahaa. Tämä on minun tapani. Kannustan kaikkia rohkeasti etsimään ja löytämään omat tapansa saha-asioissa.

Äidin sahaustoimet eivät ole isältä mitään pois. Äidin sahatessa isälle jää enemmän aikaa lasten seurasta nauttimiseen ja siivoamiseen ja ruuanlaittoon.

Reipasta äitienpäivää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s