Juha Sipilä ei ole sun mutsis

”Pääministeri tulee puhumaan väärin”  Puhe sai kritiikkiä jo ennakkoon.

”Pääministeri puhui väärin” Blogit täyttyvät jälkipyykistä.

”Pääministeri puhui väärässä paikassa” Yleisradiossa esitetty puhe oli väärin.

Me suomalaiset todella luotamme Juha Sipilään. Tutkailemme hänen toimiaan kriittisesti ja puhumme suumme puhtaaksi isoon ääneen kun moitittavaa löytyy. Me luotamme siihen, että Juha Sipilä jaksaa kuunnella murinat ja ärinät eikä hylkää meitä ikinä.

Kuulostaako tutulta?

Ihmiset puhuvat Sipilästä kuin mutsistaan. Ja kuten mutsit, on a daily basis, on Sipiläkin kovan paikan edessä. Pitää saada koko kuvio toimimaan, ja joskus on pakko vetää tiukkaa linjaa ja antaa yhden lauseen toimintaohjeita imperatiivissa ettei koko orkesteri hajoa omaan mahdottomuuteensa.

Minua häkellyttää ihmisten luottamus Sipilän jaksamiseen. Ihan oikeasti vissiin luullaan, että Sipilän pinna ei katkea ikinä, että se jaksaa meitä vaikka me oltais kuinka rasittavia. Mutta toisin kuin mutsien, Sipilän ei tarvitse kuunnella ja jaksaa meitä loputtomasti. Sipilä voi halutessaa todeta, että ”Te taidatte pärjätä täällä ihan hyvin, minäpä lähden”.

Oikeasti, miettikää millaiseen liriin me jouduttais jos Sipilä lähtis. Kuka tulis tilalle? Olisko nykyinen ulkoministeri Soini mieluisampi pääministeri? Tai valtionvarainministeri Stubb? Vai nousisko maakunnasta joku poliittinen Seppo Räty tekemään kerrankin oikeita päätöksiä kansan hyväksi ja nostais Suomen suosta?

Please. Lopetetaan uhma- ja teini-ikäinen itsekeskeinen nillitys ja ollaan aikuisia.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s