Pakkanen erottelee jyvät akanoista

Ha haa, onpa hauska seurata teinejä. Teinit todella tietävät mikä milloinkin on in ja mikä todellakin on out. Meillä Lahdessa teinit tietävät, että talvipukeutuminen on mummojen  ja nynnyjen hommaa.

Ei ole konsti eikä mikään kulkea syksyllä paljain päin ja ilman hanskoja. Vaan talvea kohti alkaa armoton pudotuspeli: Kuka sortuu lapasiin ja kuka kaulahuiviin? Kun lämmin pukeutuminen on kategorisesti epätrendikästä, niin tahdon voimalla työnnytään pakkaseen kesätamineissa.

Olen joskus kauan sitten toiminut trendiasiantuntijana eräässä muotoiluyrityksessä ja raportoinut silloin kaikista mielenkiintoisista ilmiöistä, jotka ovat hip ja cool. Nyt kirjoitan tällaisen metsurin trendiraportin talvipukeutumisesta ja samalla otan ensimmäisen trendiluotauksen kevääseen.

Talven kylmät kuukaudet erottavat tositrendikkäät mukatrendikkäistä. Ensimmäiset mukatrendikkäät lällärit sortuvat pipoihin ja hanskoihin jo joulukuun ensimmäisissä -10 asteen pikkupakkasissa. Ne, jotka oikeasti ymmärtävät tyylikkyyden päälle, eivät todellakaan anna pakkasen vaikuttaa pukeutumispäätöksiinsä.

Tosimuodikkaat teinit tunnistaa seuraavanlaisesta pukeutumisesta:

-Ei pipoja, lapasia, hanskoja tms ääreisverenkierron lämmikkeitä. Isot musiikkiluurit korvilla ovat hieman epäilyttävät, sillä ne on saatettu naamioida musiikinkuunteluksi, kun salaa halutaankin lämmittää korvia. Kehotan käyttämään pieniä korvan sisälle tungettavia kuulokkeita, jotta kylmänsietokyvystä ei tule epäselvyyttä. Jos pipoa välttämättä haluaa käyttää, se kannattaa laittaa päähän vasta sisään tultaessa.

-Takin on oltava auki mieluiten kokonaan, mutta vähintään kuitenkin 2/3 etuvetoketjun pituudelta. Kaulahuivia on mieluiten kartettava, mutta jos sellaista haluaa käyttää tyylisyistä, on kaulahuivin roikuttava solmimattomana alas. Myös pyöräillessä takin tulee olla auki ja takinliepeiden on annettava lepattaa takaviistoon.

-Avoimen takin alla on syytä käyttää löysää trikoopaitaa (joka ei saa olla tungettu sisään housunkauluksesta). Tytöt huomatkaa, että kaula-aukon on oltava avara.

-Jalkineiksi tytöille kelpuutetaan vuorettomat kesätennarit tai nappanahkaiset korkokengät. Pojille kesätennarit. Reiskat ja Ugibuutsit on syytä unohtaa.

-Housut pojille: Mieluiten löysät collegehousut tai farkut. Jollain konstilla on tehtävä selväksi, että niiden alla ei ole mamiksia eli pitkiä kalsareita. Tytöille: Legginsit.

Siinäs kuulitte. Nyt on kätevä tehdä oma tyylitesti: Moneenko kohtaan vastasit ”Kyllä, juuri noin minä pukeudun”? Niin että moneenko?

Kevään tyylipisteet on kätevä korjata talteen Mytäjäisten rannassa jäiden sulaessa. Kun huhtikuussa jäät alkavat sulaa, kokoontuvat teinit rantaan. Kun ensin on saanut tarpeeksi rähistä, kirkua ja hokea vi**ua, niin sitten on hyvä pulahtaa jäähileiden sekaan uimaan. Ja uimaan mennään nimenomaan vaatteet päällä. Ihan tarkkaan en tiedä, että miksi uidaan vaatteet päällä, mutta niin olen vain havainnut tehtävän. Sitten ajellaan märissä vaatteissa pyörällä tai skootterilla kotiin.

Tässä kohtaa, jos sallitte, antaisin pienen käytännön neuvon kaikille trenditietoisille: Kun itsensä oikein hyvin kylmettää, saa siitä kätevästi gynekologisen hiivatulehduksen (tytöt) tai eturauhastulehduksen (pojat). Hiivatulehdus paranee apteekista saatavilla reseptittömillä lääkkeillä, mutta eturauhastulehdus ei meinaa parantua millään.

Niin että muodikasta talven loppua ja kevän alkua kaikille!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s